23 juli 2009

Semester med förhinder


En liten rapport från en "semesterfirare".Varför citattecken? Det blir inte så mycket semester precis, varken för mig eller mannen. Eget företag och ett annat i vardande, flera hus som måste skötas om...o.s.v. Det gäller att ta vara på alla lediga stunder. Just nu sitter jag på ön, bloggar, samtidigt som jag kastar ett getöga på "Independence Day" på tv:n. (Vet inte för vilken gång i ordningen jag ser den :-) .) Väntar på min man som jobbar sent...
Synd om mig? Knappast, jag har det bra. Alla ni andra, ha det bra ni med!

19 juli 2009

Dagarna går och...

...semester är det nu. Inne på andra veckan.

Första semesterveckan började mycket bra. Kära, kära Y från Gotland hälsade på, tillsammans med sina döttrar. Allt för lång tid blir det mellan våra möten, men desto bättre när de blir av. Vår vänskap går utanför det mesta, den bara finns, trots avståndet. (Jag kan dock bli bättre på att sköta de den...) Det blev bra dagar och det var härligt att även få umgås med hennes två döttrar.


Nu har jag och min man varit på ön några dagar och mått prima. Vi har badat, träffat vänner, ätit och druckit gott. Det är härligt att sitta vid sjön en ljum sommarkväll.
Nu blir det längre mellan inläggen, semesterstängt, så att säga!! Ha det gott.

9 juli 2009

Många siffror är det...


Just nu jobbar jag med bokslutet. Många siffror är det... Avstämningar, kontroller och pyssel. Måstegöra, men helt ok. Finns värre saker att syssla med när regnet öser, verkligen ÖSER ner. Lokaltidningen varnar för översvämningar. Nu behöver vi inte vara så rädda för det, vi bor, så att säga, på en kulle.

För övrigt så är allt bättre. Sjukdomar är aldrig roligt. Speciellt inte om det drabbar en nära anhörig. Men nu är han på bättringsvägen. Skönt.

Fr.o.m. nästa vecka har jag semester. GOTT! En god vän från Gotland kommer upp och hälsar på. Ska bli så kul! Vi hoppas på frånvaro av regn...

6 juli 2009

Latitud 57

Så foooooooooooooooooooooort går tiden. Nu är det måndag igen!

I helgen har vi gjort Oskarshamn osäkert. Sonen har tävlat i Oskarshamn Offshore Race, under två dagar. Under dessa dagar har även Latitud 57, en festival, ägt rum, så det var liv och rörelse i staden. Det var första besöket i O-hamn och det gav mersmak. Som en succer för gamla miljöer fick jag mitt lystmäte. Det fanns många gamla fina hus bevarade.




Race var det, som sagt, i två dagar. Först dagen var det nästan stiltje, nästa blåste det upp. Spännande var det, så spännande så att några båtar kraschade. Inga personskador, tack och lov. Hur det gick för sonen? Med tanke på nuvarande motorns inte så pigga kapacitet, så gick det hyggligt.

Festivalen var trevligt genomförd. Bra artister, något för alla åldrar och en speciell racelounche för tävlingsförarna. Well done!

Att ha det som vanligt, men så bra

Min man och jag säger ofta till varandra, i dessa dagar, att vad bra vi har det.  Vi bor på landet, kan gå ut i gräset och solen när vi vi...