23 januari 2011

Samlade rubriker: civil olydnad, bot & visste ni inte det?

När jag läser tidningarna den här helgen så finns det några som är värda att lyfta upp, av olika orsaker.

Vi börjar med Johanna Karlsson som upptäckte att ett av matteuppgifterna var att räkna ut BMI (!) och vägrade. Hon tyckte att tonåringar redan har sådan press på sig så varför öka den pressen? Helt rätt tänkt. Bravo, Johanna. 
Vad har hänt med äpplen och päron?
Ur Aftonbladet.
Nästa inslag gäller IKEA. 
Hur de bygger upp varuhusen så att du handlar mera än du tänkt. "NÄ? Gör de? " Redan som 16-åring,när jag sommarjobbade  i ICA hemma så gällde det att placera ut varor så att kunderna köpte mer än de tänkt. Gammal skåpmat. Det vet alla som någonsin satt sin fot och/eller jobbat i en butik att det är basic-tänk.

Ur Aftonbladet.

Sist det största. Som f.d. (peppar peppar, ta i trä) hudcancerpatient så är detta en underbar nyhet. Att forskare tagit fram en medecin mot spridning av hudcancer.


Some headlines caught my eyes this weekend: BMI in school mathematics, how IKEA makes people by moore than they intended (we didn´t know that???) and scientist has come up with a pill to stop skincancer.

Inga kommentarer:

Att ha det som vanligt, men så bra

Min man och jag säger ofta till varandra, i dessa dagar, att vad bra vi har det.  Vi bor på landet, kan gå ut i gräset och solen när vi vi...