29 april 2011

Vi reser till bröllopet

Nu är det frukost,  sedan reser vi till bröllopet. 
Kate & Williams? 
Nej, vi åker till Östersund. En av kusinerna knyter sina äktensskapsband i morgon. Det är alltid kul med bröllop!
Kate & William? Vi har med oss bärbara....och så finns det alltid radio, like in old days.


27 april 2011

ESC - personlig poängsättning 2

Så tittade vi, jag och dottern, på program 2 i SVT:s serie "Inför Eurovision Song Contest".

Och här kommer mina poäng:

12 poäng till Ungern! Om inte Sverige vinner ska denna vinna. (Av dem som jag hört hittills, ska väl tilläggas...) En riktigt bra låt och det vore väl kul om nästa års final gick i Budapest?

Kati Wolf, Ungern

...och resten (förutom en välproducerad svensk hitslinga från Azerbaijan) kan vi glömma.

25 april 2011

Loppis dag 2

Så var loppisen dag två avklarad. Inte så många vittjade borden som första dagen, men några saker blev sålda. Solen gassade verkligen och vi sökte efter skugga. 

Det trodde jag inte att sommaren skulle komma så snabbt. Men var lugn, i morgon ska det regna, har jag hört....och jag som tänkte köra en favorit i repris.


Loppis i sommarvärme

I går genomförde vi den första loppisdagen. Succe´. 



Solen lyste med sommarvärme, många gjorde fynd och min bror och undertecknads familj fick en trevlig dag tillsammans. Sedan fick vi göra både nya bekantskaper och träffa gamla. Kan det bli bättre?

Spark någon? Det BLIR vinter igen....

 I dag är dag två och solen är lika givmild. Får se om några stannar på vägen hem efter påsken?


24 april 2011

Påsk i några bilder

Inte så många ord, men bilder i stället.

Vitsippor

Penseer

Grillspett innan grillen...gott

22 april 2011

Glad Påsk!

Så blev det långfredag och påsken fortsätter. 

I går fick jag besök av en lite gullig påskkärring. Grannens dotter hade målat små fina påskkort. Lite godis blev det :-)

I dag kommer dottern och svärmor på besök. Härligt. Vi ska fira dottern som fyller år i dag. Den nya grillen kommer att göra debut. Det blir grillspett med olika tillbehör. Att grilla är verkligen vår och sommar. Vi tillhör inte dem som grillar i snödrivorna. Vet inte varför, har inte blivit så....

Utemöblerna kom fram på altanen i går och i dag är det mulet. :-( Men lite blått syns mellan skyarna, så man vet aldrig. Jag gillar verkligen att sitta på altanen och mysa med en kopp kaffe eller äta där med familjen. Att det bygget blev av var underbart. Vi utnyttjar den till max.

Så nu ska maten förberedas. Det blir en matig sallad till lunch.

Ha en trevlig avkopplande påsk och ta er tid med varandra. Jag ska ta mig tid med min härliga familj. 


21 april 2011

Att sätta punkt

I helgen så har min bror och jag, tillsammans med våra familjer, en loppis. Vi säljer ut våra föräldrar saker, de som vi inte behöver eller inte har plats för. 

Det är ett sätt att sätta punkt. Snart är deras saker skingrade. Inte för vinden, för de mest värdefulla (och nu talar jag inte om pengavärde) har vi tagit reda på. Efter den här helgen så sätter vi punkt för lösörets vara. 

Snart kommer min man och jag, som tagit över, restaurera huset och sedan sälja det. Då både min bror och jag har hus och sommarhus ( i olika former) så finns det inte plats för att äga ett hus till. Först var det  svårt att tänka på försäljning, men nu känns det bra. Någon annan får ha glädje av det gamla rödvita huset med sin mysiga trädgård. Några andra barn får springa i gräset och smaka av hallonen och vinbären. 


20 april 2011

ESC - en högst personlig poängsättning

I går tittade jag på SVT:s "Inför Eurovision", där en panel går igenom bidragen till ESC i Dusseldorf.
Vad jag tyckte?
Gillade den nya panelen. Speciellt Andreas Johnson som var hälsosamt skeptiskt. (Han är en av mina favoriter annars också....)

Polen: 5 öronproppar. Inte bra någonstans.

Norge: 1 paraplydrink + ett brett leende. Me like, fast en femma är det inte. Men man blir glad och afrikansk musik går direkt in i hjärtat.

Albanien: Dam med pipa. Ja....det var väl allt.

Armenien: Dam utan pipa och en efterhängsen refräng som kan bli farlig. Annars...usch.

Turkiet: Har alltid varit mina favoriter i dessa sammanhang, men den här gången nådde de bara en bit på vägen.

Serbien: Ska föreställa 60-tal, men blev en soppa av diverse årgångar. Fast kanske....den får en lyssning till av mig.
Russia: Jag blir så trött på ryska testosterontyper som tror att just de är Guds gåva till...sig själv. Betyg 5 usch. Här har RedOne skrapat resterna....

Schweiz: Relax * 10. Kentvarning vilket inte är fel, men behöver en omlyssning av mig för att komma till sin rätt....tror jag.

Georgien: Ge sångerskan en ny låt och skippa resten. Många kockar ger en förfärlig soppa.

Finland: På grund av att den inte är utstuderad så får den 10 hjärtan av mig. Vi gillar egna initiativ. Hoppas den går långt.

Paradise Oscar, Finland

That´s all folks. Ny arbetsdag väntar, den sista den här veckan. Sedan väntar födelsedags- och påskfirande.


19 april 2011

Frostigt inlägg

I går planterade jag penseer och murgröna-. Det var varmt och "nu är väl frosten över". Det var den INTE. I morse gick jag ut för att titta på blommorna och då var murgrönan alldeles krispig av frost och det gillar inte den växten. Penseerna slokade lite, men de klarar en frostnatt. Buhu... men så är våren, oberäknerlig.


18 april 2011

Ny vecka...igen

Så börjar en oxvecka igen...fast kanske inte riktigt. Det är ju påsk. Vad innebär det?

Dottern fyller år. Hon kommer hem så vi får fira.

Handla mat för hela helgen.  Det är ingen lisa. Vi bor ju i en turist/sommarboende kommun, vilket innebär MÅNGA som handlar. Samtidigt. Hua! Men några ägg blir det väl och lite grillat blir det...



17 april 2011

Med blicken ner i backen

I dag så grabbar undertecknad räfsan och jobbar undan alla löv på båtsmanstorpet. Nja, inte alla. En bit i taget....


...och när man går där med blicken ner i backen kan man få syn på detta. Fina gula krokusar  som hälsar våren välkommen.


16 april 2011

Sol i sinnet

...och sol ute. Vilket underbart väder!! 

Mannen och jag tog en fika på altanen. Men i väntan på de riktiga möblerna (altanen måste skuras först) så blev det de hopfällbara stolarna. Det går alldeles utmärkt. Bra uppfinning.



Men mest har det varit städa som gällt i dag. Säger bara det, det var välbehövligt. Sedan kom lilla påskkycklingen fram 



...och hans mindre kompisar.



 I morgon ska jag och nedanstående handverktyg jobba tillsammans.


15 april 2011

Så blev det fredag och våren är verkligen här

Så blev det fredag igen. 

Det går fort just nu, både dagarna och våren. I går försvann den sista snögnuttan från trädgården och när jag åkte över bron i går så vart det helt öppet vatten. All is har försvunnit. 



Men den här tiden, innan det torkat upp, är inte så vacker. Blött och lerigt. Men snart är det så torrt att man, d.v.s. undertecknad, kan kratta. Inte så kul kanske, men det är som att klippa gräset. Enformigt, men ett sätt att meditera över livet, medan man låter krattan jobba fram det fina. Lite blåsor och trötta axlar, men en fin gräsmatta brukar bli belöningen.

Snart ska jag iväg till jobbet. Lite seg. Jobbade till 22 i går och jag är ingen kvällsmänniska. men jobbet blev bra och då är jag nöjd. I morgon blir det sovmorgon med låååång frukost. Då är livet gott.

14 april 2011

Lågvatten

Det har varit några dagar med lågvatten. 
Mannen blev ordentligt sjuk och undertecknad är så trött, så trött...och sover dåligt. Våren kanske? Njä, snarare lite för mycket att göra och tänka på.

I går kväll däckade jag totalt efter middagen. Soffan och "Sveriges Mästerkock" blev avkopplingen. Jennie och Louise till final. Helt rätt. De är bäst och bäst är väl Jennie....och hon vet om det. Jag gillar kaxiga tjejer som vet sitt värde, men ibland märks det att hon bara är 18. Hon kliver lite för ofta över andra. Nog om det, jag håller på henne. 

Oxfile provencale - min favorit

11 april 2011

10 dagar till påsk

I dag är det 10 dagar kvar till påsk, skärtorsdag, så i går fixade jag påskriset. 
Några bara kvistar med nyinköpta små dekorationsägg. Inget vatten i krukan, då mannen är allergiker. Men bara kvistar är vackert ändå.



Båda lördag och söndag så tillbringades utomhus i ett härligt vårväder. Underbart, är namnet. Jag har längtat efter detta.

10 april 2011

Fossingnytt

Fossingarna ska må bra i vår och sommar. Har köpt ett par ursköna ballerina från Marie. 
Tro det eller ej, jag köpte dem på Ellos. Har aldrig köps skor på nätet förr, men de passade perfekt. Nu ser jag fram emot varmare väder så jag kan lufta dem.



Love Zelda

Zelda är en av mina favoriter. Alltid mitt i prick. Lina Neidestam har även en läsbar blogg. "Lina kan rita fint".

9 april 2011

Grillning!

Då var vårens ankomst firad med årets första grillning!

Det blev marinerade fläskkotletter, råstekt potatis och vitlökssmör. Gott..... Det gick som en fläkt av sommaren genom sinnet.


Välkommen

Rapport från en lycklig bloggerska:

Solen lyser
Det är +10
Ska vara utomhus och jobba
Ett mastodontjobb närmar sig sitt slut
Grilla i kväll?

...och våren är äntligen här. 
Regnet i går tog (nästan) död på snön. Jag kan härmed berätta att det finns gräs under snön. Faktiskt. En massa knoppar överallt och mannen nyser konstant. Ett inte lika positivt vårtecken. Han är pollenallergiker. men hav tröst, folks, vi innehar diverse allergipiller.
Jag har aldrig varit så glad över våren. Kan det bero på den låååååånga vintern? Näää....



8 april 2011

"...and the Land of The Free".

USA slutar aldrig förvåna mig. Landet som har en grundlag som i mångt och mycket är en förebild, kan vara så bigott, så inskränkt, så dömande och så undanfallande.

En ny serie om Kennedy stoppades p.g.a. påtryckningar från klanen. Läs mer här.

Men Sverige är inte så dåligt (harkel) heller. Tingsrätten ger tillbaka bilen till en återfalls-alkoholpåverkad kvinna. Läs mer här. Varför inte döma henne till vård i stället? Så man får slut på att hon är ute och kör alkoholpåverkad? Ska någon dö först?

6 april 2011

Min dag


1. Vaknade med huvudvärk och värk i kroppen...
2. Närkontakt med favoritkudden ( en stenhård Tempur) hjälper lite.....
4. Alvedon hjälper lite till.
3. Pratade lite med dottern.
6. Drack mycket vatten.
5.Tittade lite i Ebbas nya "Kungligt snygg". Underbar bok. Behöver underbar just nu.... 

5 april 2011

Och jag tyckte jag hade det för jävligt i skolan


Och jag tyckte jag hade det för jävligt i skolan, men det är kanske en vindpust jämfört med vad en del barn upplever i dagens skola. Läs denna artikel i DN, av den kompetente journalisten Maciej Zaremba.


Det finns en målning som heter ”Är du lönsam lille vän?” av Peter Tillberg.


Frågan är mycket levande i dag.
För det är utgångspunkten för dagens skola: hur lönsam är eleven.
Inte:
Vad kan vi lära dig?
Hur kan vi få dig att älska att lära dig?
Hur skaffar vi kompetenta lärare?
Hur skapar vi en miljö där barnen känner sig trygga och därmed mer mottagliga för att lära?

Nej. Dagens enda fråga är: Hur mycket pengar kan vi tjäna på dig, lille vän?


Mammon segrar och vårt samhälle kommer att spotta ur sig elever med dålig självkänsla och noll kunskaper. Men ägarna blir rika…..


4 april 2011

Brev med historia

Det är nästan samma väder som i går. Grått, dimmigt och några grader +. Men ser man det positivt: det är +grader och det är ett steg närmare våren. Yes!


I går gick jag igenom en hög med papper och brev, som vi hittade när vi städade och tömde föräldrarnas hus. Att läsa dem var en tidsresa av mått. Just de här pappren och breven var inte en behaglig läsning. De var från en svår tid. Jag var 17 och bodde inte hemma, utan redovisa mer. 

Det kröp i mig när jag läste en del. Hur illa behandlad jag blev. Hur ingen lyssnade. Hur bra omhändertagen av underbara människor och negligerad av andra, jag var. Den här tiden har format mig mycket. Att lita på människor är inte min styrka. Att göra det är ett evigt pågående arbete. Men nu är jag vuxen och kan svara för mig. Det kunde jag inte då...

3 april 2011

Dimmig söndag morgon

Så här ser morgonen ut hos mig, just nu. Dimmigt, mystiskt, med +5,3. Inte sol, som utlovades. Men det lär väl vara på väg, någon gång.



Vi tillbringade en mycket trevlig kväll hos familjen E. Jordnära, underbara vänner.Vi åt gott och planerade en framtida gemensam semester. Ska bli hur kul som helst när det blir dags. Vart? Hemligt, folks. 


2 april 2011

Slöa lördag...zzzzzz

Förutom två timmars kånkande på Båtsmanstorpet och någon halvtimme jobbprat med mannen, så har det varit en slöööööööööö dag i dag. 

99 bilder av 100 föreställer katter när man leter på ordet "lazy"....

 Äta lång frukost.
Surfa lite. 
Vila lite.
Äta lätt lunch.
Prata i telefon med dottern.
Läsa lite.
Åka och handla blommor...
...för vi ska bort i kväll, till goda vänner. Det känns som ett jättebra avslut på dagen.

"Den bästa spegeln är en gammal vän", George Herbert.

1 april 2011

I väntan på våren

Hos mig, i Roslagen, gör våren tappra försök att mota undan vintern. Det går så där...i dag så låg nysnön på backen. Men skam den som ger sig.

Jag har tagit några foton som illustrerar väntan.

Det kan man kalla häng!

Får jag komma fram till våren?

Den här trädgårdsmöbeln kommer aldrig in i höstas...

Kabel är infrusen i snön, så det här året varar julen ända fram till påsken.

Snart är det dags att byta...eller?

Hon längtar nog efter saltstänkta fjärdar.

Sonens tävlingsbåt längtar nog också efter havet....

Att ha det som vanligt, men så bra

Min man och jag säger ofta till varandra, i dessa dagar, att vad bra vi har det.  Vi bor på landet, kan gå ut i gräset och solen när vi vi...